9 Ekim 2016 Pazar

TAVUKLU BAL KABAĞI DOLMASI
1 adet orta boy bal kabağı
2 kg tavuk kemiksiz but kuşbaşı doğranmış
1 kg kuru soğan soyulup 4 e bölünmüş
2 adet kapya biber jülyen doğranmış
1 kelle sarımsak ince kıyılmış
1 bağ maydanoz ince doğranmış
1 su bardağı çiçek yağı
500 gr küp doğranmış
10 adet çeri domates
Yeteri kadar tuz karabiber kimyon
YAPILIŞI
Kabağı kafasından kesip içini temizle kenara al

Bir tavanın içine yağı koyup içine soğan ve sarımsağı ilave edip pembeleşene kadar kavur eti mantar ve kapya biberi de ilave et kavur baharat ve maydanozu da ilave edip ocaktan al kabağın içine hepsini doldurup üzerine çeri domatesleri de ilave edip 150 derece fırında 150 dakika pişir sıcak servis edeblirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder