DANA EMENSE
1 kg dana eti yaprak doğranmış
200 gr yaprak doğranmış mantar
200 gr yaprak doğranmış kornişon turşu
2 ad orta boy kuru soğan julyen doğranmış
4 diş ince doğranmış sarımsak
1 çay bardagı çiçek yağı
1 yemek kaşığı demiglass sos
1 yemek kaşığı beyaz un
2 ad orta boy patates ev tipi doğranıp kızartılmış
YAPILIŞI
eti bir tencerede haşlayıp suyunu süz kenara al
yağın içine soğanı sarımsağı kat pembeleşene kadar
kavur sonra eti ilave et yine kavur
mantarı ilave et biraz daha kavur 4 su
bardagı suyun içine unu ve demiglass sosu kat iyice erit ve etin içine kat
biraz kaynasın koyulaşınca ocagı kapatıp servis tabagına eti al yanına
patatesleri koyup sıcak servis et
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder