DANA BURGUNYON
500 gr iri doğranmış bonfile
200 gr kültür mantarı sapları kesilmiş bütün
100 gr arpacık soğan soyulmuş
100 gr havuç küp doğranmış yağda pişirilmiş
50 gr salça
1 fincan beyaz şarap
4 diş ince doğranmış sarımsak
Yeteri kadar tuz karabiger
1 su bardagı demiglass sos inceltiliş
100 gr çiçek yağı
YAPILIŞI
Yağı Eti ve soganı bir tavaya koyup hafif pembeleşene kadar
kavurun sarımsagı ve mantarı ilave edip biraz daha kavurun salçayı ilave edip
biraz daha kavurup şarap ve demi glass
sosu ilave edip hafif kaynatıp havucu ilave edip karıştırıp sıcak olarak servis
edin
gibi aç içine havucu
bezelyeyi kalan maydonozu 2 ad haşlanmış yumurtayı kat rulo yap aliminyun
folyoya sar 150 derecede 40 dak fırında pişir diklim dilim yapıp tepsiye diz
Sosu: yağı ve soganı kavur içine domates rendeyi ilave et
biraz kaynat şekeri ilave et köftelerin üzerine dök maydonoz sepiştir biraz
sıcak olarak servis et
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder