22 Mayıs 2016 Pazar

DANA BURGUNYON

DANA BURGUNYON
500 gr iri doğranmış bonfile
200 gr kültür mantarı sapları kesilmiş bütün
100 gr arpacık soğan soyulmuş
100 gr havuç küp doğranmış yağda pişirilmiş
50 gr salça
1 fincan beyaz şarap
4 diş ince doğranmış sarımsak
Yeteri kadar tuz karabiger
1 su bardagı demiglass sos inceltiliş
100 gr çiçek yağı
YAPILIŞI
Yağı Eti ve soganı bir tavaya koyup hafif pembeleşene kadar kavurun sarımsagı ve mantarı ilave edip biraz daha kavurun salçayı ilave edip biraz daha kavurup  şarap ve demi glass sosu ilave edip hafif kaynatıp havucu ilave edip karıştırıp sıcak olarak servis edin
gibi aç içine havucu bezelyeyi kalan maydonozu 2 ad haşlanmış yumurtayı kat rulo yap aliminyun folyoya sar 150 derecede 40 dak fırında pişir diklim dilim yapıp tepsiye diz


Sosu: yağı ve soganı kavur içine domates rendeyi ilave et biraz kaynat şekeri ilave et köftelerin üzerine dök maydonoz sepiştir biraz sıcak olarak servis et

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder