KEREVİZ TURŞUSU
2 ad kereviz
1 bag dere otu
2 ad papya biber
20 ad kuru nohut
20 gr toz zencefil
250 gr elma sirkesi
10 diş sarımsak
30 gr limon tuzu
1.5 lt su
Yeteri kadar tuz
YAPILIŞI
Kerevizleri yıkayıp kabuklarını soyalın küp küp doğrayalım içine
10 ad kuru nohut 5 diş sarımsak katıp kavonoza koyalım kenara al
Kerevizin saplarını ve yapraklarını ince ince doğrayıp içine
biberi julyen doğrayalım dere otunu iri bir şekilde doğrayıp 5 diş sarımsak 10
ad nohut katıp karıştıralım ve kavonoza katalım
Limon tuzu sirke zencefil 1.5 lt suyu yeteri kadar tuzu
ilave edip iyice karıştıralım kavonozlara ilave edelim azgını sıkıca kapatıp 20
gün sonra sap kısımları yenilebilir 1.5 ay sonra kafa kısmı yenilebilir
NOT: isterseniz ikisini bir de kurabilirsiniz
-height:115%;font-family:
"Helvetica","sans-serif";color:#1D2129;background:white'>1 bağ maydanoz ince
doğranmış
Yeteri kadar kekik tuz
karabiber
1 yemek kaşığı toz
jelatin
1 çay bardağı kırmızı
şarap
100 gr çiçek yağı
YAPILIŞI
Bir kabın içine yağı
soğanı sarımsağı katıp kavur sonra doğranmış elma ve ciğeri ilave et biraz daha
kavur ocaktan al ve içine baharatlarını maydanozu jelatini şarabı ciğer kıymayı
ilave edip hepsini yoğur bir içi yağlanmış bir kek kalıbına boşalt üzerini bir
aliminyum folyo ile sar 200 derecede 25 dakika pişir soğuyunca dilimle servis
et afiyet olsun ZEKİ USTA
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder