22 Mayıs 2016 Pazar

KEREVİZ TURŞUSU

KEREVİZ TURŞUSU
2 ad kereviz
1 bag dere otu
2 ad papya biber
20 ad kuru nohut
20 gr toz zencefil
250 gr elma sirkesi
10 diş sarımsak
30 gr limon tuzu
1.5 lt su
Yeteri kadar tuz
YAPILIŞI
Kerevizleri yıkayıp kabuklarını soyalın küp küp doğrayalım içine 10 ad kuru nohut 5 diş sarımsak katıp kavonoza koyalım kenara al
Kerevizin saplarını ve yapraklarını ince ince doğrayıp içine biberi julyen doğrayalım dere otunu iri bir şekilde doğrayıp 5 diş sarımsak 10 ad nohut katıp karıştıralım ve kavonoza katalım
Limon tuzu sirke zencefil 1.5 lt suyu yeteri kadar tuzu ilave edip iyice karıştıralım kavonozlara ilave edelim azgını sıkıca kapatıp 20 gün sonra sap kısımları yenilebilir 1.5 ay sonra kafa kısmı yenilebilir
NOT: isterseniz ikisini bir de kurabilirsiniz
-height:115%;font-family: "Helvetica","sans-serif";color:#1D2129;background:white'>1 bağ maydanoz ince doğranmış

Yeteri kadar kekik tuz karabiber
1 yemek kaşığı toz jelatin
1 çay bardağı kırmızı şarap
100 gr çiçek yağı
YAPILIŞI

Bir kabın içine yağı soğanı sarımsağı katıp kavur sonra doğranmış elma ve ciğeri ilave et biraz daha kavur ocaktan al ve içine baharatlarını maydanozu jelatini şarabı ciğer kıymayı ilave edip hepsini yoğur bir içi yağlanmış bir kek kalıbına boşalt üzerini bir aliminyum folyo ile sar 200 derecede 25 dakika pişir soğuyunca dilimle servis et afiyet olsun ZEKİ USTA

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder