AHTAPOT DOLMA
4 ad temizlenmiş
küçük ahtapot kafası içi temizlenmiş hafif sirkeki suda haşlanmış
150 gr pirinç
1 ad orta boy kuru soğan ince doğranmış
1 neskafe kaşığı toz tarçın
1 neskafe kaşığı kuş üzümü
1 neskafe kaşığı karabiber
4/1 maydonoz ince doğranmış
10 gr toz şeker
100 gr çiçek yağı
20 gr çam fıstığı
1 ad dilimlenmiş limon
YAPILIŞI
Küçük bir kaba yağı koyup ısınınca çam fıstığı ve soğanı
katın pembeleşene kadfar kavurun sonra pirinci de ilave edip kavurun içine 1.5 su bardagı sıyu ilave edin içine
tarçın tuz karabiber ilave edin azgını
kapatın suyunu cekince altını kapatın
soğutun içine maydonozu ilave edip karıştırın sonra ahtapotların içine doldurun
ahtapotların ağzını bir kürdan yardımıyla kapatın bir fırın kabına alıp üzreine 2 su bardagı su
şeker ve limonları ilave edip alimyum
foly a ile ağzını kapatıp 150 derecede 45 dak pişirin yanında yeşillik ve limon
ile servis edin
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder