22 Mayıs 2016 Pazar

AHTAPOT DOLMA

AHTAPOT DOLMA
4 ad temizlenmiş  küçük ahtapot kafası içi temizlenmiş hafif sirkeki suda haşlanmış
150 gr pirinç
1 ad orta boy kuru soğan ince doğranmış
1 neskafe kaşığı toz tarçın
1 neskafe kaşığı kuş üzümü
1 neskafe kaşığı karabiber
4/1 maydonoz ince doğranmış
10 gr toz şeker
100 gr çiçek yağı
20 gr çam fıstığı
1 ad dilimlenmiş limon
YAPILIŞI
Küçük bir kaba yağı koyup ısınınca çam fıstığı ve soğanı katın pembeleşene kadfar kavurun sonra pirinci de ilave edip kavurun  içine 1.5 su bardagı sıyu ilave edin içine tarçın tuz karabiber  ilave edin azgını kapatın  suyunu cekince altını kapatın soğutun içine maydonozu ilave edip karıştırın sonra ahtapotların içine doldurun ahtapotların ağzını bir kürdan yardımıyla kapatın  bir fırın kabına alıp üzreine 2 su bardagı su şeker  ve limonları ilave edip alimyum foly a ile ağzını kapatıp 150 derecede 45 dak pişirin yanında yeşillik ve limon ile servis edin



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder