22 Mayıs 2016 Pazar

BAKLA FAVA

BAKLA FAVA
500 gr kuru iç bakla
5 diş sarımsak soyulmuş
1 ad orta boy soğan doğranmış beyaz
1 demet dere otu
200 gr zeytin yağı
1 ad iri kırmızı soğan julyen doğranmış
Yeteri kadar tuz
YAPILIŞI

4 kat baklayı yıkayıp suyunu süzün sonra içine 2 kg su ilave edip beyaz soğanı ve sarımsagı ilave edin eriyene kadar kaynatıp birazda blendırdan geçirin ılımaya bırakın ılık duruma gelince içine dere otu zeytinyağı ve tuz u ilave edip soğumaya bıralın soguduğu zaman donacaktır şekil vererek kesip kırmızı soğanı üzerine döküp limon ile servis edin ılık serviz etmeye özen gösterin

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder