BALIK SARMA
1 kg kılçıksız balık filoto
100 gr julyen
doğranmış kabak
100 gr julyen doğranmış havuç
100 gr haşlanmış bezelye
1 demet maydonoz ince doğranmış
50 gr kşar peynir rendelenmiş
3 diş sarımsak ince doğranmış
100 gr çiçek yağı
2 ad kırmızı papya biber julyen doğranmış
2 ad kuru sogan julyen doğranmış
Yeteri kadar tuz ve aliminyum folyo
YAPILIŞI
Bir kabın içine çiçek yagını koyun soğanı pembeleşene kadar
kavurunsonra sarımsagı kabağı havucu papya biberi ilave edin iyice kavurun
sebzeler pişince ocaktan alın sonra maydonozu bezelyeyi kaşar peynirini ilave
edin hepsini karıştırın kenara alın
Aliminyum folyoyu tezgahın üzerine açın filoto balıkların
her parçasını uzunlamasına 2 ye açın folyonun içine yan yana açıklık bırakmadan
dizin hazırlamış olduğunuz sebzeli içi ortasına yayın sebzeler balığın
ortasında kalacak şekilde uzunlamasına sarın aliminyum sardıgınız balığın
dışında kalacak sonra folyoyu kıvırarak balıkarı sıkı bir şekilde sarın
uçlarını sıkınca kendiliğinden sıkışr 150 derecede 50 dak pişirin 8 eşit
parçaya bölün 4 servis tabağına alın folyonun içinde kalan suyuda eşit bir
şekilde doğradığınız balıkların üzerine dökün
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder