22 Mayıs 2016 Pazar

BALIK SARMA

BALIK SARMA
1 kg kılçıksız balık filoto
100 gr  julyen doğranmış kabak
100 gr julyen doğranmış havuç
100 gr haşlanmış bezelye
1 demet maydonoz ince doğranmış
50 gr kşar peynir rendelenmiş
3 diş sarımsak ince doğranmış
100 gr çiçek yağı
2 ad kırmızı papya biber julyen doğranmış
2 ad kuru sogan julyen doğranmış
Yeteri kadar tuz ve aliminyum folyo
YAPILIŞI
Bir kabın içine çiçek yagını koyun soğanı pembeleşene kadar kavurunsonra sarımsagı kabağı havucu papya biberi ilave edin iyice kavurun sebzeler pişince ocaktan alın sonra maydonozu bezelyeyi kaşar peynirini ilave edin hepsini karıştırın kenara alın

Aliminyum folyoyu tezgahın üzerine açın filoto balıkların her parçasını uzunlamasına 2 ye açın folyonun içine yan yana açıklık bırakmadan dizin hazırlamış olduğunuz sebzeli içi ortasına yayın sebzeler balığın ortasında kalacak şekilde uzunlamasına sarın aliminyum sardıgınız balığın dışında kalacak sonra folyoyu kıvırarak balıkarı sıkı bir şekilde sarın uçlarını sıkınca kendiliğinden sıkışr 150 derecede 50 dak pişirin 8 eşit parçaya bölün 4 servis tabağına alın folyonun içinde kalan suyuda eşit bir şekilde doğradığınız balıkların üzerine dökün

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder