PATLICAN ÇORBASI
3 ad topan patlıcan fırında yada közde kızartılmış soyulup
ince doğranmış
1 kafa sarımsak havanda döğülmüş
150 gr tereyağ
100 gr çiçek yağ
5 yemek kaşıgı beyaz un
100 gr krema
YAPILIŞI
Çiçek yağı 50 gr tere yağı tencereye katıp eritin unu ilave
edin kavurun hafif pembeleşene kadar patlıcanı ilave edip biraz daha
kavuruniçine 1 kg su ilave edin kıvamı fazla koyu olursa biraz daha su ilave
edin kremayıda ilave edin hafif kaynadımı tuzunu atıp altını kapatın
Ayrı bir tavada 100 gr tereyağını eritin içine sarımsagı
ilave edin pembeleşene kadar kavurun sonra bir süzgü ile yağı çorbanın içine
süzüp kalan sarımsak posasını atın çorbayı karıştırıp kroton ile servis edin
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder