22 Mayıs 2016 Pazar

PATLICAN ÇORBASI

PATLICAN ÇORBASI
3 ad topan patlıcan fırında yada közde kızartılmış soyulup ince doğranmış
1 kafa sarımsak havanda döğülmüş
150 gr tereyağ
100 gr çiçek yağ
5 yemek kaşıgı beyaz un
100 gr krema
YAPILIŞI
Çiçek yağı 50 gr tere yağı tencereye katıp eritin unu ilave edin kavurun hafif pembeleşene kadar patlıcanı ilave edip biraz daha kavuruniçine 1 kg su ilave edin kıvamı fazla koyu olursa biraz daha su ilave edin kremayıda ilave edin hafif kaynadımı tuzunu atıp altını kapatın

Ayrı bir tavada 100 gr tereyağını eritin içine sarımsagı ilave edin pembeleşene kadar kavurun sonra bir süzgü ile yağı çorbanın içine süzüp kalan sarımsak posasını atın çorbayı karıştırıp kroton ile servis edin

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder