22 Mayıs 2016 Pazar

DANA HAŞLAMA

DANA HAŞLAMA
1 kg dana eti 50 şer gr lık doğranmış
3 ad orta boy patates 2 ye bölünmüş
1 ad havuç soyulup 5 e bölünmüş
2 yemek kaşığı un
100 gr haşlanmış bezelye
Yeteri kadar tuz
YAPILIŞI
Dana etini bir tencereye koyup yeteri kadar su ilave edip kaynatın pişmeye yakın sebzeleri ilave edin  sonra tuz ilave edip ayrı bir kapta 100 gr suyun içinde unu inceltin yemeğin içine ilave edin hafif kaynadımı altını kapatın yanında limon ile servis edin
ranmış

Yeteri kadar tuz ve aliminyum folyo
YAPILIŞI
Bir kabın içine çiçek yagını koyun soğanı pembeleşene kadar kavurunsonra sarımsagı kabağı havucu papya biberi ilave edin iyice kavurun sebzeler pişince ocaktan alın sonra maydonozu bezelyeyi kaşar peynirini ilave edin hepsini karıştırın kenara alın

Aliminyum folyoyu tezgahın üzerine açın filoto balıkların her parçasını uzunlamasına 2 ye açın folyonun içine yan yana açıklık bırakmadan dizin hazırlamış olduğunuz sebzeli içi ortasına yayın sebzeler balığın ortasında kalacak şekilde uzunlamasına sarın aliminyum sardıgınız balığın dışında kalacak sonra folyoyu kıvırarak balıkarı sıkı bir şekilde sarın uçlarını sıkınca kendiliğinden sıkışr 150 derecede 50 dak pişirin 8 eşit parçaya bölün 4 servis tabağına alın folyonun içinde kalan suyuda eşit bir şekilde doğradığınız balıkların üzerine dökün

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder