DANA HAŞLAMA
1 kg dana eti 50 şer gr lık doğranmış
3 ad orta boy patates 2 ye bölünmüş
1 ad havuç soyulup 5 e bölünmüş
2 yemek kaşığı un
100 gr haşlanmış bezelye
Yeteri kadar tuz
YAPILIŞI
Dana etini bir tencereye koyup yeteri kadar su ilave edip
kaynatın pişmeye yakın sebzeleri ilave edin
sonra tuz ilave edip ayrı bir kapta 100 gr suyun içinde unu inceltin
yemeğin içine ilave edin hafif kaynadımı altını kapatın yanında limon ile
servis edin
ranmış
Yeteri kadar tuz ve aliminyum folyo
YAPILIŞI
Bir kabın içine çiçek yagını koyun soğanı pembeleşene kadar
kavurunsonra sarımsagı kabağı havucu papya biberi ilave edin iyice kavurun
sebzeler pişince ocaktan alın sonra maydonozu bezelyeyi kaşar peynirini ilave
edin hepsini karıştırın kenara alın
Aliminyum folyoyu tezgahın üzerine açın filoto balıkların
her parçasını uzunlamasına 2 ye açın folyonun içine yan yana açıklık bırakmadan
dizin hazırlamış olduğunuz sebzeli içi ortasına yayın sebzeler balığın
ortasında kalacak şekilde uzunlamasına sarın aliminyum sardıgınız balığın
dışında kalacak sonra folyoyu kıvırarak balıkarı sıkı bir şekilde sarın
uçlarını sıkınca kendiliğinden sıkışr 150 derecede 50 dak pişirin 8 eşit
parçaya bölün 4 servis tabağına alın folyonun içinde kalan suyuda eşit bir
şekilde doğradığınız balıkların üzerine dökün
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder