SAFRAN SOSLU SEBZE BUKETİ
200 gr taze fasulye ayıklanmış ne kısa ne uzun orta boy
200 gr havuç taze fasulyenin uzunluğunda doğranmış
200 gr beyaz kabak içi alınmış aynı şekilde doğranmış
1 demet taze soğan ın sapı hafif haşlanmış
10 gr safran çiçeği
1 ad orta boy soğan ince doğranmış
4 diş sarımsak ince doğranmış
3 yemek kaşığı beyaz un
100 gr kreme
150 gr çiçek yağı
Yeteri kadar tuz
İsteye göre tuz yerine sebzeli çeşni de kullanılabilir
YAPILIŞI
Taze fasulye kabak tuz 500 gr suda hafif haşlanır suyun içinden
alınır ayrı ayrı kenara al
1 tavanın içinde 50 gr yağ ile haşlanmış sebzeler sotelenir bütün sebzelerden 2 şer ad alıp soğanın
sapıyla bagla tepsiye diz
SOSU 100 gr yagı çukur bir kaba alıp ocağa koy yağ ısınınca
içinesoganlar ilave etkavur unu koy biraz kavur sonra sebzeleri haşladığın suyu
ilave et kremayına ve safran ı ilave et hafif koyulaşana kadar kaynat sonra
sıcak olrak sarmış olduğun sebzelerin üzerine gezdir sıcak servis et
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder