25 Mayıs 2016 Çarşamba

TAVŞAN DOLMASI


TAVŞAN DOLMASI
1 ad temizlenmiş tavşan
1 gün önceden temizlenmiş tavşanı bir tencerenin içinde suda bekletin kanlı suyu çıkana kadar
500 gr pirinç
500 gr arpacık soğan soyulmuş
10 diş sarımsak soyulmuş bütün
200 gr tere yağı
100 gr çiçek yağı
3 ad rendelenmiş domates
Yeteri kadar tuz karabiber
Yağları soganları ve sarımsagı bir tencereye katıp penbeleşene kadar kavurun içine pirinci ilave edip biraz daha kavurun domateside ilave edip yarım kilo sıcak su tuz ve baharatını ilave edip suyunu çekince kenara alın

Sonra yaptığınız içi tavşanın içine doldurun bir tepsiye alıp yanına istediğiniz sebzelerden bütün olarak ilave edip aliminyum folyaya sarıp 150 derecede 2 saat pişirin afiyet olsun ZEKİ USTA

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder