CİĞER PATE
500 gr dana çiğer
kıyması
500 gr dana ciğer ince
doğranmış
2 ad kuru soğan ince
doğranmış
3 ad ad ince doğranmış
5 diş sarımsak ince
doğranmış
1 bağ maydanoz ince
doğranmış
Yeteri kadar kekik tuz
karabiber
1 yemek kaşığı toz
jelatin
1 çay bardağı kırmızı
şarap
100 gr çiçek yağı
YAPILIŞI
Bir kabın içine yağı
soğanı sarımsağı katıp kavur sonra doğranmış elma ve ciğeri ilave et biraz daha
kavur ocaktan al ve içine baharatlarını maydanozu jelatini şarabı ciğer kıymayı
ilave edip hepsini yoğur milföy hamurunun yufka gibi aç harcımızı içine katıp rulo gibi sar 200 derece de 20
dakika pişir soğuyunca dilimleyip servis ediniz afiyet olsun ZEKİ USTA
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder