DANA ROSTO
1 ad dana rostoluk et 1 kg civarı
250 gr çiçek yağı
1 kelle sarımsak yıkanıp kafası kesilmiş
1ad iri soğan kafası keilip 4e bölünmüş
4/1 maydonoz
Bir tutam tane karabiber
1 dal kereviz yaprağı 4 parçaya bölünmüş
2 ad defne yaprağı
Yeteri kadar tuz ve dana bulyon
YAPILIŞI
Yağı bir kaba alıp eti içine bütün olarak katıp çevirerek
hafif pembeleşenene kadar kavurun sonra sarımsagı soğanı maydonozu karabiberi
kerevizi defne yapragını ilave edip iyice kavurun karamelize olana kadar sonra etin
üzerine çıkacak kadar sıcak su ilave edip pişene kadar kaynatın pişince eti
suyun içinden alıp dilimleyerek tabağa sıralayın kalan suyunu süzüp biraz beyaz
un ile karıştırın hafif koyu olsun tuz ve bulyon ilave edip etin üzerine döküp
sıcak servis edin yanında püre haşlanmış havuç ile uygun olur
açıklık bırakmadan
dizin hazırlamış olduğunuz sebzeli içi ortasına yayın sebzeler balığın
ortasında kalacak şekilde uzunlamasına sarın aliminyum sardıgınız balığın
dışında kalacak sonra folyoyu kıvırarak balıkarı sıkı bir şekilde sarın
uçlarını sıkınca kendiliğinden sıkışr 150 derecede 50 dak pişirin 8 eşit
parçaya bölün 4 servis tabağına alın folyonun içinde kalan suyuda eşit bir
şekilde doğradığınız balıkların üzerine dökün
zeki sefim tarifin son paragrafı karışmış :
YanıtlaSil