22 Mayıs 2016 Pazar

DANA ROSTO

DANA ROSTO
1 ad dana rostoluk et 1 kg civarı
250 gr çiçek yağı
1 kelle sarımsak yıkanıp kafası kesilmiş
1ad iri soğan kafası keilip 4e bölünmüş
4/1 maydonoz
Bir tutam tane karabiber
1 dal kereviz yaprağı 4 parçaya bölünmüş
2 ad defne yaprağı
Yeteri kadar tuz ve dana bulyon
YAPILIŞI
Yağı bir kaba alıp eti içine bütün olarak katıp çevirerek hafif pembeleşenene kadar kavurun sonra sarımsagı soğanı maydonozu karabiberi kerevizi defne yapragını ilave edip iyice kavurun karamelize olana kadar sonra etin üzerine çıkacak kadar sıcak su ilave edip pişene kadar kaynatın pişince eti suyun içinden alıp dilimleyerek tabağa sıralayın kalan suyunu süzüp biraz beyaz un ile karıştırın hafif koyu olsun tuz ve bulyon ilave edip etin üzerine döküp sıcak servis edin yanında püre haşlanmış havuç ile uygun olur
açıklık bırakmadan dizin hazırlamış olduğunuz sebzeli içi ortasına yayın sebzeler balığın ortasında kalacak şekilde uzunlamasına sarın aliminyum sardıgınız balığın dışında kalacak sonra folyoyu kıvırarak balıkarı sıkı bir şekilde sarın uçlarını sıkınca kendiliğinden sıkışr 150 derecede 50 dak pişirin 8 eşit parçaya bölün 4 servis tabağına alın folyonun içinde kalan suyuda eşit bir şekilde doğradığınız balıkların üzerine dökün

1 yorum: