İŞKEMBE ÇORBASI
500 gr temizlenmiş işkembe
6 yemek kaşığı beyaz un
100 gr tereyağ
2 ad yumurta sarısı
2 su bardağı yoğurt
2 diş sarımsak ince dövülmüş
1 yemek kaşığı kırmızı toz biber
1 ad dana kaval kemiği kaynatıp suyunu al
Yeteri kadar tuz dana bulyon karışık
YAPILIŞI
İşkembeyi bolsuda haşla suyunu dök etlerini küçük küçük
doğra kenara al
2 lit kemik suyu ocağa koyup doğradığın işkembeleri içine
kat hafif kaynasın sarımsagı tuz ve bulyonuda kat kaynamaya devam etsin çukur
bir kabın içine yumurta yoğurt un 2 su
bardagı su ilave et karıştır kaynayan
sudan biraz içine ilave et ılıştıktan sonra hepsini kaynayan çorbanın içine kat
kaynama derecesinde altını kapat kıvamı koyu olursa biraz sıcak su ilave
edebilirsin en az 1 saat dinlensin sıcak olarak servis et yanında sarımsaklı
sirke ve limon ile servis et tereyağı erit kırmızı biberide kat çorbaların
üzerine birer kaşık dök öyle servis et
NOT: aynı şekilde kelle eti koyarsan kelle paça olur
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder