22 Mayıs 2016 Pazar

İŞKEMBE ÇORBASI
500 gr temizlenmiş işkembe
6 yemek kaşığı beyaz un
100 gr tereyağ
2 ad yumurta sarısı
2 su bardağı yoğurt
2 diş sarımsak ince dövülmüş
1 yemek kaşığı kırmızı toz biber
1 ad dana kaval kemiği kaynatıp suyunu al
Yeteri kadar tuz dana bulyon karışık
YAPILIŞI
İşkembeyi bolsuda haşla suyunu dök etlerini küçük küçük doğra kenara al
2 lit kemik suyu ocağa koyup doğradığın işkembeleri içine kat hafif kaynasın sarımsagı tuz ve bulyonuda kat kaynamaya devam etsin çukur bir kabın içine yumurta yoğurt un  2 su bardagı su ilave et karıştır  kaynayan sudan biraz içine ilave et ılıştıktan sonra hepsini kaynayan çorbanın içine kat kaynama derecesinde altını kapat kıvamı koyu olursa biraz sıcak su ilave edebilirsin en az 1 saat dinlensin sıcak olarak servis et yanında sarımsaklı sirke ve limon ile servis et tereyağı erit kırmızı biberide kat çorbaların üzerine birer kaşık dök öyle servis et

NOT: aynı şekilde kelle eti koyarsan kelle paça olur

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder