BALIK KÖFTESİ
1 kg kıklçıksız balık filotosu
2/1 maydonoz
4/1 yaş nane
1 ad orta boy kuru soğan
1 ad yumurta
50 gr beyaz un
4 diş sarımsak
Yeteri kadar tuz karabiber
YAPILIŞI
Bunların hepsini kıyma makinasından 1 çekim geçir 2 saat
dinlendir buz dolabında sonra köte gibi şekil ver izgarada pişir
İstersen paneleyip yağda da pişirebilirsin
-spacerun:yes'> piştikten sonra suyun içinden
çıkarın sebzeleri ince doğrayın balıklarıda elinizle parçalayın balığı ve
sebzeleri karıştırıp kenara alın
Sosu içinyumurta sarılarını bir kaba koyup içine 250 gr su
ilave edin 4 yemek kaşıgı unu katıp iyice karıştırın sonra ocakta bekleyen
balığın suyunu içine ilave edin kaynamaya başladımı doğradıgınız balık ve
sebzeleri ilave edin altını kapatın limon ve dere otuyla yanında kızarmış ekmek
ile servis edin
katıp diyer
tarafını pişirin 4 e bölün sıcak servis edin
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder