22 Mayıs 2016 Pazar

BALIK KÖFTESİ

BALIK KÖFTESİ
1 kg kıklçıksız balık filotosu
2/1 maydonoz
4/1 yaş nane
1 ad orta boy kuru soğan
1 ad yumurta
50 gr beyaz un
4 diş sarımsak
Yeteri kadar tuz karabiber
YAPILIŞI
Bunların hepsini kıyma makinasından 1 çekim geçir 2 saat dinlendir buz dolabında sonra köte gibi şekil ver izgarada pişir
İstersen paneleyip yağda da pişirebilirsin
-spacerun:yes'>  piştikten sonra suyun içinden çıkarın sebzeleri ince doğrayın balıklarıda elinizle parçalayın balığı ve sebzeleri karıştırıp kenara alın

Sosu içinyumurta sarılarını bir kaba koyup içine 250 gr su ilave edin 4 yemek kaşıgı unu katıp iyice karıştırın sonra ocakta bekleyen balığın suyunu içine ilave edin kaynamaya başladımı doğradıgınız balık ve sebzeleri ilave edin altını kapatın limon ve dere otuyla yanında kızarmış ekmek ile servis edin
katıp  diyer tarafını pişirin 4 e bölün sıcak servis edin 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder