ISPANAK YATAĞINDA DİL BALIĞI
1 kg dil balığı fileto
1 kg ıspanak
1 ad kuru soğan
1 çay bardağı çiçek yağ
3 diş sarımsak
Yeteri kadar tuz
YAPILIŞI
Balıkları uzunlamasına her bir parçasını şerit şeklinde 5
parçaya bölün yuvarlak bir şekilde sarıp tepsiye sıralayın tepsinin uzerini
folyo ile kapatıp 30 dak. 150 derecede fırında pişirin kenara alın
Ayrı bir tencereye soganı sarımsagı ince ince doğrayıp pembeleşene
kadar kavurun
Ispanağıda yıkayıp içine doğrayın kavurun
sonra bir çenber yardımıyla kavurmuş olduğunuz ıspanağı servis yapacağınız tabaga çenberin
içine doldurun çemberi alınca bozulmayacak şekilde bastırın.
Üzerine fırından çıkardığınız balıklardan 1 er ad. Koyun
sonra fırından çıkan balığın tepside kalan suyunu üzerine azar azar
gezdirin afiyet olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder