22 Mayıs 2016 Pazar

ISPANAK YATAĞINDA DİL BALIĞI

ISPANAK YATAĞINDA DİL BALIĞI
1 kg dil balığı fileto
1 kg ıspanak
1 ad kuru soğan
1 çay bardağı çiçek yağ
3 diş sarımsak
Yeteri kadar tuz
YAPILIŞI
Balıkları uzunlamasına her bir parçasını şerit şeklinde 5 parçaya bölün yuvarlak bir şekilde sarıp tepsiye sıralayın tepsinin uzerini folyo ile kapatıp 30 dak. 150 derecede fırında pişirin kenara alın
Ayrı bir tencereye soganı sarımsagı ince ince doğrayıp pembeleşene kadar kavurun
Ispanağıda yıkayıp içine doğrayın  kavurun  sonra bir çenber yardımıyla kavurmuş olduğunuz  ıspanağı servis yapacağınız tabaga çenberin içine doldurun çemberi alınca bozulmayacak şekilde bastırın.

Üzerine fırından çıkardığınız balıklardan 1 er ad. Koyun sonra fırından çıkan balığın tepside kalan suyunu üzerine azar azar gezdirin  afiyet olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder