BAL KABAĞI TURŞUSU
1 kg küçük boy bal kabağı soyulup küp küp doğranmış
1 su bardağı pekmez
5 ad kuru acı biber ince doğranmış
6 diş sarımsak ince döğülmüş
3 su bardağı elma sirkesi
YAPILIŞI
Kabakları biraz suda hafif haşlayıp haşladığınız süzün içine
sarımsagı biberi ve sirkeyi katın biraz daha
haşlayın sonra içine pekmezi
ilave edin biraz daha kaynatıp soguk servis edin acı tatlı bir turşu
olacaktır
es'> tuz ve pul biberide ilava edip
kenara alın
Omlet tavasının içini yaglayıp yufkaları ucu dışarıda
kalacak şekilde açın ucunun fazlalıklarını tavanın içine katın sonra hazırlamış
olsuğunuz içi hepsinide katın diğer yufkaylada üzerini kapatın tavanın altını hafif açın biraz pembeleştimi
çevirip diyer tarafını pişirin sonra sütün yarısınıda katıp biraz daha pişirin
sütün diyeryarısınıda katıp diyer
tarafını pişirin 4 e bölün sıcak servis edin
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder