22 Mayıs 2016 Pazar

BAL KABAĞI TURŞUSU

BAL KABAĞI TURŞUSU
1 kg küçük boy bal kabağı soyulup küp küp doğranmış
1 su bardağı pekmez
5 ad kuru acı biber ince doğranmış
6 diş sarımsak ince döğülmüş
3 su bardağı elma sirkesi
YAPILIŞI
Kabakları biraz suda hafif haşlayıp haşladığınız süzün içine sarımsagı biberi ve sirkeyi katın biraz daha  haşlayın sonra içine pekmezi  ilave edin biraz daha kaynatıp soguk servis edin acı tatlı bir turşu olacaktır
es'>  tuz ve pul biberide ilava edip kenara alın


Omlet tavasının içini yaglayıp yufkaları ucu dışarıda kalacak şekilde açın ucunun fazlalıklarını tavanın içine katın sonra hazırlamış olsuğunuz içi hepsinide katın diğer yufkaylada üzerini kapatın  tavanın altını hafif açın biraz pembeleştimi çevirip diyer tarafını pişirin sonra sütün yarısınıda katıp biraz daha pişirin sütün diyeryarısınıda katıp  diyer tarafını pişirin 4 e bölün sıcak servis edin 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder