ÇÖKERTME KEBABI
1 kg julyen doğranmış dana bonfile veya yumuşak bir et
12 ad orta boy kuru soğan
ince dogranmış
100 gr çiçek yağı
100 gr tereyağı
6 diş ince doğranmış sarımsak
500 gr kibrit patates
300 gr hafif sarımsaklı yoğurt
10 gr tatlı toz biber
Yeteri kadar tuz ve kekik
YAPILIŞI
Çukur bir kabıniçine çiçek yağı soğanı sarımsağı eti katıp
hafif ateşte kavurarak pişirin tuz ve kekiği ilave edin kenara alın
Kibrit dağranmış patatesleri firitözde kızartıp tabaklara
paylaştırın üzerine sarımsaklı yağurdu paylaştırın üzerine eti paylaştırıp kızartılmış
tereyağının içine toz biberi ilave edip etlerin üzerine cass diye döküp sıcak
servis edin
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder