22 Mayıs 2016 Pazar

ÇÖKERTME KEBABI

ÇÖKERTME KEBABI
1 kg julyen doğranmış dana bonfile veya yumuşak bir et
12 ad orta boy kuru soğan  ince dogranmış
100 gr çiçek yağı
100 gr tereyağı
6 diş ince doğranmış sarımsak
500 gr kibrit patates
300 gr hafif sarımsaklı yoğurt
10 gr tatlı toz biber
Yeteri kadar tuz ve kekik
YAPILIŞI
Çukur bir kabıniçine çiçek yağı soğanı sarımsağı eti katıp hafif ateşte kavurarak pişirin tuz ve kekiği ilave edin kenara alın

Kibrit dağranmış patatesleri firitözde kızartıp tabaklara paylaştırın üzerine sarımsaklı yağurdu paylaştırın üzerine eti paylaştırıp kızartılmış tereyağının içine toz biberi ilave edip etlerin üzerine cass diye döküp sıcak servis edin 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder