BALLI ÇERKEZ TATLISI
500 gr un
250 gr irmik
250 gr tereyağ yumuşak olucak
6 ad yumurta
75 gr toz şeker
10 gr maya
50 gr pudra şekeri
350 gr dövülmüş ceviz içi
250 gr bal
4 yumurta beyazı
ŞERBETİ İÇİN
1 lt su
1250 kg toz şeker
4/1 limon
Su şeker limonu kaynatıp soğumaya bırakın
HAMURUN YAPILIŞI: un irmik pudra şekeri tereyağı
maya 6 ad yumurtayı hepsini yoğur
kenara al
İÇ MALZEME OLARAK: 4 adat yumurta beyazını cevizi pudra
şekerini ilave edip karıştır
Hamuru tezgahın üzerine aç ince uzun arasına hazırladığımız
iç malzemesinden katıp rulo biçimi sar kalınlığı ve uzunlugu tulumba tatlısı
gibi olacak hazırladığımız hamurları kızarana kadar çiçek yağında kızart ve
soğuk şerbetin içine at servis ederken üzerine balıda dök ceviz ile servis yap
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder