22 Mayıs 2016 Pazar

BALLI ÇERKEZ TATLISI

BALLI ÇERKEZ TATLISI
500 gr un
250 gr irmik
250 gr tereyağ yumuşak olucak
6 ad yumurta
75 gr toz şeker
10 gr maya
50 gr pudra şekeri
350 gr dövülmüş ceviz içi
250 gr bal
4 yumurta beyazı
ŞERBETİ İÇİN
1 lt su
1250 kg toz şeker
4/1 limon
Su şeker limonu kaynatıp soğumaya bırakın
HAMURUN YAPILIŞI: un irmik pudra şekeri  tereyağı  maya  6 ad yumurtayı  hepsini yoğur  kenara al
İÇ MALZEME OLARAK: 4 adat yumurta beyazını cevizi pudra şekerini ilave edip karıştır

Hamuru tezgahın üzerine aç ince uzun arasına hazırladığımız iç malzemesinden katıp rulo biçimi sar kalınlığı ve uzunlugu tulumba tatlısı gibi olacak hazırladığımız hamurları kızarana kadar çiçek yağında kızart ve soğuk şerbetin içine at servis ederken üzerine balıda dök ceviz ile servis yap

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder