PİLİÇ SARMA
Malzemesi
1 ad bütün tavuk
açılmış
1 ad havuç küp
doğranmış
1 ad paprika biber küp doğranmış
100 gr haşlanmış
bezelye
1 ad kabak küp
doğranmış
1 ad kuru soğan ince
doğranmış
4 diş sarımsak ince
doğranmış
100 gr tereyağI
100 gr rendelenmiş kaşar
peynir
Yeteri kadar tuz
karabiber
Yarım bağ ince
doğranmış maydanoz
YAPILIŞI
Tereyağı soğan ve
sarımsak bir kaba koyup pembeleşene kadar kavur diğer sebzeleri ilave et birkaç dakika sote yapıp altını kapat
rendelenmiş kaşarı ilave et kenara al
Kemiksiz açmış
olduğunuz bütün tavuğu derili tarafı
dışta kalacak şekilde tezgahın üzerine aç sonra sote yaptığımız sebzeleri de içine katıp rulo gibi sar üzerini tekrar folyo
ile sarıp 150 derecede 1 saat fırında pişir sıcak servis et afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder