22 Mayıs 2016 Pazar

MANTAR KAVURMA

MANTAR KAVURMA
1 kğ küp doğranmış mantar limonlu suda hafif haşlanıp suyu süzülmüş
4 ad sivri biber küp doğranmış
3 ad orta boy küp doğranmış domates kabukları soyulmuş
2/1 maydanoz yaprağı
1 ad küp doğranmış kuru soğan
6 diş ince doğranmış sarımsak
Yeteri kadar tuz
10 gr toz şekwer
150 gr çiçek yağı
YAPILIŞI
Soğanı sarımsağı ve yağı bir tavaya alıp iyice kavurun içine mantarıda katıp ocağı çok hızlı açın biraz kavurun biberi  katıp birazdaha kavurun domatesi ilave edip tuz ve şekeri ilave edip biraz daha kavurun maydonozuda ilave edip karıştırın altını kapatın

NOT:  ocağı hızlı açmamızın sabebi sebzelerin suyunu salmaması için sadece en son katılan domatesin suyu olacak oda çok az

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder