MANTAR KAVURMA
1 kğ küp doğranmış mantar limonlu suda hafif haşlanıp suyu
süzülmüş
4 ad sivri biber küp doğranmış
3 ad orta boy küp doğranmış domates kabukları soyulmuş
2/1 maydanoz yaprağı
1 ad küp doğranmış kuru soğan
6 diş ince doğranmış sarımsak
Yeteri kadar tuz
10 gr toz şekwer
150 gr çiçek yağı
YAPILIŞI
Soğanı sarımsağı ve yağı bir tavaya alıp iyice kavurun içine
mantarıda katıp ocağı çok hızlı açın biraz kavurun biberi katıp birazdaha kavurun domatesi ilave edip
tuz ve şekeri ilave edip biraz daha kavurun maydonozuda ilave edip karıştırın
altını kapatın
NOT: ocağı hızlı
açmamızın sabebi sebzelerin suyunu salmaması için sadece en son katılan
domatesin suyu olacak oda çok az
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder