22 Mayıs 2016 Pazar

PAÇANGA BÖĞREĞİ

PAÇANGA BÖĞREĞİ
3 ad yufka 3 e bölünmüş toplam 9 ad
50 gr ince julyen doğranmış patırma
2 ad papya biber julyen doğranmış
2 ad çarli biber julyen doğranmış
100 gr mantar julyen doğranmış
1 ad orta boy kuru soğan julyen doğranmış
50 gr kaşar rendelenmiş
100 gr çiçek yağı
YAPILIŞI
Yağı tavaya koyup soganı ilave edin biraz kavurunca biberleri ilave edip biraz daha kavurun sonra pastırmayı ilave edin biraz daha kavurun sonra mantarı ilave edip biraz daha kavurun ve kenara alın biraz soğuyunca iöçine kaşarı ilave edip karıştırın yufkaları tezgahın üzerine açın içi eşit miktarda 9 ad yufkanın içine katın sigara böreğinden kalın bir şekilde sarın hafif uclarını yumurtaya bandırın açılmasın dşiye kenara alın
PANESİ İÇİN
1 su bardağı süt
3 ad yumurta
1 bardak beyaz un
1 bardak galeta unu

Süt ve yumurtayı kasrıştırıp iyice çırpın sonra hazırladığınız börekleri önce beyaz una batırın sonra sütlü yumurtaya sonra galeta ununa batırın kızartma yagında kızartıp sıcak olarak servis edin

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder