22 Mayıs 2016 Pazar

BOFSTROGONOF

BOFSTROGONOF
1 kg dana eti julyen  doğranmış
200 gr jukyen doğranmış mantar
200 gr julyen doğranmış kornişon turşu
2 ad orta boy kuru soğan julyen doğranmış
4 diş ince doğranmış sarımsak
1 çay bardagı çiçek yağı
1 yemek kaşığı demiglass sos
1 yemek kaşığı beyaz un
2 ad orta boy patates ev tipi doğranıp kızartılmış
YAPILIŞI
eti bir tencerede haşlayıp suyunu süz kenara al
yağın içine soğanı sarımsağı kat pembeleşene kadar kavur  sonra eti ilave et yine kavur mantarı ilave et biraz daha kavur  4 su bardagı suyun içine unu ve demiglass sosu kat iyice erit ve etin içine kat biraz kaynasın koyulaşınca ocagı kapatıp servis tabagına eti al yanına patatesleri koyup sıcak servis et
azırladığımız iç malzemesinden katıp rulo biçimi sar kalınlığı ve uzunlugu tulumba tatlısı gibi olacak hazırladığımız hamurları kızarana kadar çiçek yağında kızart ve soğuk şerbetin içine at servis ederken üzerine balıda dök ceviz ile servis yap

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder