KİVESKİ PİLİÇ
MALZEMELERKİVESKİ PİLİÇ
MALZEMELER
4 ad. Tavuk göğüs
2 bağ maydonoz
Yarım bağ dere otu
6 diş sarımsak
50 gr tereyağ
10 gr toz tarçın
Yeteri kadar tuz
Paanesi için 8 ad yumurta 100 gr beyaz un 100 gr galeta unu
400 gr süt
YAPILIŞI
Her bir ğöğüsü uzunlamasına ince bir şekilde aç sonra et
döğme demiri ile döverek iyice incelt yırtılmayacak şekilde kenara al
Maydunozu dere otunu tarçını sarımsağı tuzla birlikte blendırdan
geçir kenara al
Açmış olduğun tavuk göğüslerini tezgahın üzerine diz hazırlamış olduğun
maydonozlu içi içine eşit olarak paylaştır tereyağıda paylaştır sigara böreği
gibi kalın bir şekilde sar kenara al
Panesi için yumurtayı sütün içine kır iyice karıştır
Sonra sarmış olduğun tavukları önce beyaz una sonra
yumurtalı süte sonra galeta ununa bula hepsi bittikten sonra kızartma yağına
kızart domates ve maydonozla servis et
4 ad. Tavuk göğüs
2 bağ maydonoz
Yarım bağ dere otu
6 diş sarımsak
50 gr tereyağ
10 gr toz tarçın
Yeteri kadar tuz
Paanesi için 8 ad yumurta 100 gr beyaz un 100 gr galeta unu
400 gr süt
YAPILIŞI
Her bir ğöğüsü uzunlamasına ince bir şekilde aç sonra et
döğme demiri ile döverek iyice incelt yırtılmayacak şekilde kenara al
Maydunozu dere otunu tarçını sarımsağı tuzla birlikte blendırdan
geçir kenara al
Açmış olduğun tavuk göğüslerini tezgahın üzerine diz hazırlamış olduğun
maydonozlu içi içine eşit olarak paylaştır tereyağıda paylaştır sigara böreği
gibi kalın bir şekilde sar kenara al
Panesi için yumurtayı sütün içine kır iyice karıştır
Sonra sarmış olduğun tavukları önce beyaz una sonra
yumurtalı süte sonra galeta ununa bula hepsi bittikten sonra kızartma yağına
kızart domates ve maydonozla servis et
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder