22 Mayıs 2016 Pazar

KİVESKİ PİLİÇ

KİVESKİ PİLİÇ
MALZEMELERKİVESKİ PİLİÇ
MALZEMELER
4 ad. Tavuk göğüs
2 bağ maydonoz
Yarım bağ dere otu
6 diş sarımsak
50 gr tereyağ
10 gr toz tarçın
Yeteri kadar tuz
Paanesi için 8 ad yumurta 100 gr beyaz un 100 gr galeta unu 400 gr süt
YAPILIŞI
Her bir ğöğüsü uzunlamasına ince bir şekilde aç sonra et döğme demiri ile döverek iyice incelt yırtılmayacak şekilde kenara al
Maydunozu dere otunu tarçını sarımsağı tuzla birlikte blendırdan geçir kenara al
Açmış olduğun tavuk göğüslerini  tezgahın üzerine diz hazırlamış olduğun maydonozlu içi içine eşit olarak paylaştır tereyağıda paylaştır sigara böreği gibi kalın bir şekilde sar kenara al
Panesi için yumurtayı sütün içine kır iyice karıştır 
Sonra sarmış olduğun tavukları önce beyaz una sonra yumurtalı süte sonra galeta ununa bula hepsi bittikten sonra kızartma yağına kızart domates ve maydonozla servis et
4 ad. Tavuk göğüs
2 bağ maydonoz
Yarım bağ dere otu
6 diş sarımsak
50 gr tereyağ
10 gr toz tarçın
Yeteri kadar tuz
Paanesi için 8 ad yumurta 100 gr beyaz un 100 gr galeta unu 400 gr süt
YAPILIŞI
Her bir ğöğüsü uzunlamasına ince bir şekilde aç sonra et döğme demiri ile döverek iyice incelt yırtılmayacak şekilde kenara al
Maydunozu dere otunu tarçını sarımsağı tuzla birlikte blendırdan geçir kenara al
Açmış olduğun tavuk göğüslerini  tezgahın üzerine diz hazırlamış olduğun maydonozlu içi içine eşit olarak paylaştır tereyağıda paylaştır sigara böreği gibi kalın bir şekilde sar kenara al
Panesi için yumurtayı sütün içine kır iyice karıştır 

Sonra sarmış olduğun tavukları önce beyaz una sonra yumurtalı süte sonra galeta ununa bula hepsi bittikten sonra kızartma yağına kızart domates ve maydonozla servis et

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder