22 Mayıs 2016 Pazar

KALAMAR DOLMA

KALAMAR DOLMA
4 ad temizlenmiş tüp kalamar
150 gr pirinç
1 ad orta boy kuru soğan ince doğranmış
1 neskafe kaşığı toz tarçın
1 neskafe kaşığı kuş üzümü
1 neskafe kaşığı karabiber
4/1 maydonoz ince doğranmış
10 gr toz şeker
100 gr çiçek yağı
20 gr çam fıstığı
50 gr iri döğülmüş ceviz içi
1 ad dilimlenmiş limon
YAPILIŞI

Küçük bir kaba yağı koyup ısınınca soğanı ve çam fıstığını katın pembeleşene kadfar kavurun sonra pirinci de ilave edip kavurun  içine 1.5 su bardagı sıyu ilave edin içine tarçın tuz karabiber  ve cevizi ilave edin azgını kapatın  suyunu cekince altını kapatın soğutun içine maydonozu ilave edip karıştırın sonra kalamarların içine doldurun kalamarların ağzını bir kürdan yardımıyla kapatın yerli bir fırın kabına alıp üzreine 2 su bardagı su şeker  ve limonları ilave edip aliminyum folyo ile ağzını kapatıp 150 derecede 45 dak pişirin yanında yeşillik ve limon ile servis edin

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder