KALAMAR DOLMA
4 ad temizlenmiş tüp kalamar
150 gr pirinç
1 ad orta boy kuru soğan ince doğranmış
1 neskafe kaşığı toz tarçın
1 neskafe kaşığı kuş üzümü
1 neskafe kaşığı karabiber
4/1 maydonoz ince doğranmış
10 gr toz şeker
100 gr çiçek yağı
20 gr çam fıstığı
50 gr iri döğülmüş ceviz içi
1 ad dilimlenmiş limon
YAPILIŞI
Küçük bir kaba yağı koyup ısınınca soğanı ve çam fıstığını katın
pembeleşene kadfar kavurun sonra pirinci de ilave edip kavurun içine 1.5 su bardagı sıyu ilave edin içine tarçın
tuz karabiber ve cevizi ilave edin
azgını kapatın suyunu cekince altını
kapatın soğutun içine maydonozu ilave edip karıştırın sonra kalamarların içine
doldurun kalamarların ağzını bir kürdan yardımıyla kapatın yerli bir fırın
kabına alıp üzreine 2 su bardagı su şeker
ve limonları ilave edip aliminyum folyo ile ağzını kapatıp 150 derecede
45 dak pişirin yanında yeşillik ve limon ile servis edin
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder