22 Mayıs 2016 Pazar

CİĞER TERİN

CİĞER TERİN
500 gr dana çiğer kıyması
500 gr dana ciğer ince doğranmış
2 ad kuru soğan ince doğranmış
3 ad ad ince doğranmış
5 diş sarımsak ince doğranmış
1 bağ maydanoz ince doğranmış
Yeteri kadar kekik tuz karabiber
1 yemek kaşığı toz jelatin
1 çay bardağı kırmızı şarap
100 gr çiçek yağı
YAPILIŞI

Bir kabın içine yağı soğanı sarımsağı katıp kavur sonra doğranmış elma ve ciğeri ilave et biraz daha kavur ocaktan al ve içine baharatlarını maydanozu jelatini şarabı ciğer kıymayı ilave edip hepsini yoğur bir içi yağlanmış bir kek kalıbına boşalt üzerini bir aliminyum folyo ile sar 200 derecede 25 dakika pişir soğuyunca dilimle servis et afiyet olsun ZEKİ USTA

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder