22 Mayıs 2016 Pazar

PATLICAN TATLISI

PATLICAN TATLISI
6 ad çekirdeksiz taze patlıcan kaukları soyulur hemen limonlu suyun içine katılır kararmaması için ortalama 400 gr gelir
400 gr toz şeker
1 ad kabuk tarçın
10 gr karanfil
1 ad limon
100 gr ceviz içi iri doğülmüş
YAPILIŞI

Patlıcanları çukur bir kaba alıp şekeri ilave edin üzerine 400 gr su karanfil tarçın ve ikiye bölünmüş limonu ilave edin kısık ateşte 30 dak ağzı kapalı kaynatın sonra hepsını bir fırın tepsisine alıp 150 derece fırında agzı kapalı olarak fırınlayın 30 dak civarı fırının durumuna göre koyulaşınca çıkarıp soğutun küçük küçük doğrayın üzerine ceviz döküp sevis edin isteye göre dondurma veya kaymak ta olur tadı kestane şekerine yakın olur

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder