BALIK ÇORBASI
1 ad çorbalık balık en az yarım kilo
1 kafa sarımsak
2 ad orta boy domates
1 ad orta boy soğan
2/1 maydanoz
3 yumurta sarısı
4 yemek kaşığı beyaz un
Yeteri kadar tuz
YAPILIŞI
Balığı temiz bir tülbente sarıp tencereye koyun
Sebzelerin hepsini ayrı bir tülbente sarıp onuda tencereye
koyun
3 lt su ilave edip altını sebzeler pişene kadar
kaynatın piştikten sonra suyun içinden
çıkarın sebzeleri ince doğrayın balıkları kılçıklarını ayırın divtin kenara
alın
Sosu için yumurta sarılarını bir kaba koyup içine 250 gr su
ilave edin 4 yemek kaşığı unu katıp iyice karıştırın sonra ocakta bekleyen
balığın suyunu içine ilave edin kaynamaya başladığı zaman balık ve sebzeleri ilave edin altını kapatın
limon ve dere otuyla yanında kızarmış ekmek ile servis edin
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder