23 Mayıs 2016 Pazartesi

BALIK ÇORBASI


BALIK ÇORBASI
1 ad çorbalık balık en az yarım kilo
1 kafa sarımsak
2 ad orta boy domates
1 ad orta boy soğan
2/1 maydanoz
3 yumurta sarısı
4 yemek kaşığı beyaz un
Yeteri kadar tuz
YAPILIŞI
Balığı temiz bir tülbente sarıp tencereye koyun
Sebzelerin hepsini ayrı bir tülbente sarıp onuda tencereye koyun
3 lt su ilave edip altını sebzeler pişene kadar kaynatın  piştikten sonra suyun içinden çıkarın sebzeleri ince doğrayın balıkları kılçıklarını ayırın divtin kenara alın

Sosu için yumurta sarılarını bir kaba koyup içine 250 gr su ilave edin 4 yemek kaşığı unu katıp iyice karıştırın sonra ocakta bekleyen balığın suyunu içine ilave edin kaynamaya başladığı zaman  balık ve sebzeleri ilave edin altını kapatın limon ve dere otuyla yanında kızarmış ekmek ile servis edin

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder