22 Mayıs 2016 Pazar

DANA KAĞIT KABABI

DANA KAĞIT KABABI
1 kg kuşbaşı doğranmış dana eti
2 orta boy soğan iri doğranmış
5 diş doğranmış sarımsak
100 gr çiçek yağı
4 ad orta boy kabuğu soyulmuş ve küp doğranmış domates
4 ad çarli biber kuşbaşı doğranmış
Yeteri kadar tuz ve dana bulyon
5 dal hafif haşlanmış teze soğan yaprağı
5 parça yaglı beyaz kagıt a4 büyüklüğünde kesilmiş olacak
YAPILIŞI
Yağı eti soğanı sarımsagı bir tencereye alıp kavurun kısık ateşte et tam bişmezse biraz sıcak su ileve edip kaynatın pişince tuz ve bulyonu ilave edip kenara alın 5 parca kağıdın içine koyup içine domates ve biberi ilave edip kese gibi ağzını soğan yapragı ile baglayın ve 30 dak 130 derecede fırınlayıp sıcak servis edin kağıdın içinde
aynama derecesinde altını kapat kıvamı koyu olursa biraz sıcak su ilave edebilirsin en az 1 saat dinlensin sıcak olarak servis et yanında sarımsaklı sirke ve limon ile servis et tereyağı erit kırmızı biberide kat çorbaların üzerine birer kaşık dök öyle servis et


NOT: aynı şekilde kelle eti koyarsan kelle paça olur

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder