DANA KAĞIT KABABI
1 kg kuşbaşı doğranmış dana eti
2 orta boy soğan iri doğranmış
5 diş doğranmış sarımsak
100 gr çiçek yağı
4 ad orta boy kabuğu soyulmuş ve küp doğranmış domates
4 ad çarli biber kuşbaşı doğranmış
Yeteri kadar tuz ve dana bulyon
5 dal hafif haşlanmış teze soğan yaprağı
5 parça yaglı beyaz kagıt a4 büyüklüğünde kesilmiş olacak
YAPILIŞI
Yağı eti soğanı sarımsagı bir tencereye alıp kavurun kısık
ateşte et tam bişmezse biraz sıcak su ileve edip kaynatın pişince tuz ve
bulyonu ilave edip kenara alın 5 parca kağıdın içine koyup içine domates ve
biberi ilave edip kese gibi ağzını soğan yapragı ile baglayın ve 30 dak 130
derecede fırınlayıp sıcak servis edin kağıdın içinde
aynama derecesinde altını kapat kıvamı koyu olursa biraz sıcak su ilave
edebilirsin en az 1 saat dinlensin sıcak olarak servis et yanında sarımsaklı
sirke ve limon ile servis et tereyağı erit kırmızı biberide kat çorbaların
üzerine birer kaşık dök öyle servis et
NOT: aynı şekilde kelle eti koyarsan kelle paça olur
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder