26 Mayıs 2016 Perşembe

DANA GÜVEÇ

DANA GÜVEÇ
1 kg dana eti kuşbaşı doğranmış
200 gr arpacık soğan soyulmuş
5 diş sarımsak soyulmuş
500 gr soyulmuş dilimlenmiş domates
4 ad iri doğranmış çarli biber
100 gr zeytin yağı
Yeteri kadar tuz
YAPILIŞI
Doğranmış dana etini bir taşım kaynatıp suyunu dök kenara al
Yeteri büyüklükte bir güvecin içine domateslerin yarısını katıp üzerine etleri ilave edin sarımsak ve soganıda bütün olarak ilave edin yağı ve tuzuda ilave edip üzerine biberleri  diğer domatesleride katın ağzını kapatıp 200 derece fırınada 2 saat pişirin piştikten yarım saat sonra servis edin

Not: eti bir taşım kaynatmamızın nedeni kanlı suyunun çıkması ve yemeğin berrak olması için

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder