DANA GÜVEÇ
1 kg dana eti kuşbaşı doğranmış
200 gr arpacık soğan soyulmuş
5 diş sarımsak soyulmuş
500 gr soyulmuş dilimlenmiş domates
4 ad iri doğranmış çarli biber
100 gr zeytin yağı
Yeteri kadar tuz
YAPILIŞI
Doğranmış dana etini bir taşım kaynatıp suyunu dök kenara al
Yeteri büyüklükte bir güvecin içine domateslerin yarısını
katıp üzerine etleri ilave edin sarımsak ve soganıda bütün olarak ilave edin
yağı ve tuzuda ilave edip üzerine biberleri diğer domatesleride katın ağzını kapatıp 200
derece fırınada 2 saat pişirin piştikten yarım saat sonra servis edin
Not: eti bir taşım kaynatmamızın nedeni kanlı suyunun çıkması
ve yemeğin berrak olması için
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder