KEŞKEK
NOT: iyi bir keşkek yapmak için süre ve malzemenin kalitesi
çok önemlidir
1 kg buğday en az 5 defa yıkanmış olmalı
500 gr dana gerdan eti
1 ad dana kaval kemiği
300 gr tereyağı
100 gr salça
2 ad orta boy soğan iri doğranmış
Yeteri kadar tuz
YAPILIŞI
En az 7 saat pişmesi gerekli bu tarif üzerine gramajı daha
fazla olursa en az 12 saat pişmeli kısık eteşte
buğday artırılırsa et miktarı 300 gr kadar düşürülür kg da pişirme
sırasında metal ve soguk su kullanmayınız
Eti ve kemiği 2 saat önceden kaynatmaya başlayın et iyice
pişince çıkarın kemik kaynamaya devam etsin kesinlikle keşkegin içine soğuk su
vermeyin
Oçağa koyacağınız keşkek tenceresinin altına kül veya kum
koyun ateşe direk temas etmesin
buğdayı ve soğanları tencereye
katınca içine sadace sıcak kemik suyundan katın arada karıştırın su azalınca
kaynayan sudan azar azar ilave edin en az 6 saat pişirin buğday iyi ce
piştiğinde takta bir kaşık yardımıyla iyice dövün sonra eti ve tuzu ilave edip
iyice dövüp beklemeye alın servise hazır duruma gelmiştir
Tereyağı ocakta iyice eritip içine salçayı ilave edin ve
keşkekleri tabakladığınız zaman üzerine 1 er kaşık yağlı salçadan dökün ve öyle
servis edin
class=MsoNormal>1 çay bardağı kırmızı
şarap
100 gr çiçek yağı
YAPILIŞI
Bir kabın içine yağı
soğanı sarımsağı katıp kavur sonra doğranmış elma ve ciğeri ilave et biraz daha
kavur ocaktan al ve içine baharatlarını maydanozu jelatini şarabı ciğer kıymayı
ilave edip hepsini yoğur bir içi yağlanmış bir kek kalıbına boşalt üzerini bir
aliminyum folyo ile sar 200 derecede 25 dakika pişir soğuyunca dilimle servis
et afiyet olsun ZEKİ USTA
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder