22 Mayıs 2016 Pazar

KEŞKEK

KEŞKEK
NOT: iyi bir keşkek yapmak için süre ve malzemenin kalitesi çok önemlidir
1 kg buğday en az 5 defa yıkanmış olmalı
500 gr dana gerdan eti
1 ad dana kaval kemiği
300 gr tereyağı
100 gr salça
2 ad orta boy soğan iri doğranmış
Yeteri kadar tuz
YAPILIŞI
En az 7 saat pişmesi gerekli bu tarif üzerine gramajı daha fazla olursa en az 12 saat pişmeli kısık eteşte  buğday artırılırsa et miktarı 300 gr kadar düşürülür kg da pişirme sırasında metal ve soguk su kullanmayınız
Eti ve kemiği 2 saat önceden kaynatmaya başlayın et iyice pişince çıkarın kemik kaynamaya devam etsin kesinlikle keşkegin içine soğuk su vermeyin
Oçağa koyacağınız keşkek tenceresinin altına kül veya kum koyun ateşe direk temas etmesin  buğdayı  ve soğanları tencereye katınca içine sadace sıcak kemik suyundan katın arada karıştırın su azalınca kaynayan sudan azar azar ilave edin en az 6 saat pişirin buğday iyi ce piştiğinde takta bir kaşık yardımıyla iyice dövün sonra eti ve tuzu ilave edip iyice dövüp beklemeye alın servise hazır duruma gelmiştir
Tereyağı ocakta iyice eritip içine salçayı ilave edin ve keşkekleri tabakladığınız zaman üzerine 1 er kaşık yağlı salçadan dökün ve öyle servis edin
class=MsoNormal>1 çay bardağı kırmızı şarap

100 gr çiçek yağı
YAPILIŞI

Bir kabın içine yağı soğanı sarımsağı katıp kavur sonra doğranmış elma ve ciğeri ilave et biraz daha kavur ocaktan al ve içine baharatlarını maydanozu jelatini şarabı ciğer kıymayı ilave edip hepsini yoğur bir içi yağlanmış bir kek kalıbına boşalt üzerini bir aliminyum folyo ile sar 200 derecede 25 dakika pişir soğuyunca dilimle servis et afiyet olsun ZEKİ USTA

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder