SARDALYA BUGULAMA
1 kg serdalya floto
2 ad soyulmuş dilimlenmiş limon
2 ad orta boy julyen doğranmış kuru soğan
100 gr karides temizlenmiş
3 ad domates soyulmuş yuvarlak doğranmış
100 gr zeytin yağı
100 gr mantat doğranmış
1 neskafe kaşığı tane karabiber
1 yemek kaşığı beyaz un
5 diş doğranmış sarımsak
100 gr süt
Yeteri kadar tuz
YAPILIŞI
Yeterli gördüğünüz bir tepsinin içine önce soğanları serin
üzerine domatesleri balığın yarısını
üzerine sıralayın sonra mantarı kara biberi sarımsagı tuzu ilave edin kalan balıklarıda üzerine
sıralayın karidesi ve limonu da sıraladıktan sonra sütü yağı unu iyice
karıştırıp balıkların üzerine dökün hafif ateşte ocağın üzerinde 30 dak
pişirin yarım saat kadar dinlendirin
sıcak olrak servis edin
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder