23 Mayıs 2016 Pazartesi

SARDALYA BUGULAMA

SARDALYA BUGULAMA
1 kg serdalya floto
2 ad soyulmuş dilimlenmiş limon
2 ad orta boy julyen doğranmış kuru soğan
100 gr karides temizlenmiş
3 ad domates soyulmuş yuvarlak doğranmış
100 gr zeytin yağı
100 gr mantat doğranmış
1 neskafe kaşığı tane karabiber
1 yemek kaşığı beyaz un
5 diş doğranmış sarımsak
100 gr süt
Yeteri kadar tuz
YAPILIŞI

Yeterli gördüğünüz bir tepsinin içine önce soğanları serin üzerine domatesleri  balığın yarısını üzerine sıralayın sonra mantarı kara biberi sarımsagı  tuzu ilave edin kalan balıklarıda üzerine sıralayın karidesi ve limonu da sıraladıktan sonra sütü yağı unu iyice karıştırıp balıkların üzerine dökün hafif ateşte ocağın üzerinde 30 dak pişirin  yarım saat kadar dinlendirin sıcak olrak servis edin

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder