22 Mayıs 2016 Pazar

KİREÇTE KABAK TATLISI

KİREÇTE KABAK TATLISI
1 kg soyulmuş bal kabağı
1 kgr toz şeker
1 ad küçük boy kabuk tarçın
1 ad limon
100 gr çeviz içi iri dövülmüş
YAPILIŞI
Kabakları yarım ay biçimi kesip kestiğiniz yerleri ovalleştirin
Şimdi en önemli yeri söndürülmüş kirecin üzrinde hafif mavimsi sudan alıp tülbentle süzün içine kabağı katıp 1 gece bekletin kireçli sudan çıkardığınız kabakları 6 defa gerekirse daha fazla bol suda tek tek yıkayın çukur bir kaba alıp içine şekeri ilave edin 4 saat bekletin sonra tarçın ve limonu ilave edip ocakta kaynatın kabagın kendi suyu az gelirse biraz su ilave edin pişince tepsiye alıp 150 derece fırında hafif pembeleşenene kadar tutun çıkarıp soğutun üzerine ceviz ile servis edin isteğe göre yanında susam ezmesi yada tahin ile de servis olur her servis tabagındaki tatlının üzerine yeşil nane şık olur

NOT: kireç kullanmak istemeyen kişiler için meşe odunu nun külü ilede aynı işlemi yapabilirsiniz

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder