KİREÇTE KABAK TATLISI
1 kg soyulmuş bal kabağı
1 kgr toz şeker
1 ad küçük boy kabuk tarçın
1 ad limon
100 gr çeviz içi iri dövülmüş
YAPILIŞI
Kabakları yarım ay biçimi kesip kestiğiniz yerleri
ovalleştirin
Şimdi en önemli yeri söndürülmüş kirecin üzrinde hafif
mavimsi sudan alıp tülbentle süzün içine kabağı katıp 1 gece bekletin kireçli
sudan çıkardığınız kabakları 6 defa gerekirse daha fazla bol suda tek tek
yıkayın çukur bir kaba alıp içine şekeri ilave edin 4 saat bekletin sonra tarçın
ve limonu ilave edip ocakta kaynatın kabagın kendi suyu az gelirse biraz su
ilave edin pişince tepsiye alıp 150 derece fırında hafif pembeleşenene kadar
tutun çıkarıp soğutun üzerine ceviz ile servis edin isteğe göre yanında susam
ezmesi yada tahin ile de servis olur her servis tabagındaki tatlının üzerine
yeşil nane şık olur
NOT: kireç kullanmak istemeyen kişiler için meşe odunu nun
külü ilede aynı işlemi yapabilirsiniz
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder