İÇLİ KÖFTE
500 gr kıyma dana
100 gr ince doğranmış kuru soğan
100 gr çiçek yağı
50 gr iri döğülmüş ceviz içi
50 gr çam fıstığı içi
20 gr pul biber
10 gr karabiber
Yeteri kadar tuz
YAPILIŞI
Bir tavanın içine yağı soganı çam fıstıgını katıp
pembeleşenene kadar kavurun kıymayı ilave edin hepsini kavurun altını kapatın
sonra tuz ceviz pul biberide ve kara biberi de ilave edip karıştırın biraz
soğutun soğuyunca ceviz büyüklüğünde
yuvarlak yapın hepsinide dondurucuda dondurun
DIŞ HAMURUNUN YAPILIŞI
250 ince bulgur ılık suda ıslayın
250 gr haşlanmış patates
20 gr pul biber yeteri kadar tuz
1 ad yumurta
50 gr galeta unu
Bunların hepsini hamur kıvamına gelene kadar yoğurun çok sert olursa biraz su ilave ederek
yumuşatabilrsiniz
Bu hamuru ince oval bir şekilde köftenin dışını kaplayın
yağda kızartın limon domates ve yeşillikle servis edin
NOT: hazırladığımız içi dondurmak ilk defa yapacak kişiler
için en kolay yolu
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder