22 Mayıs 2016 Pazar

İÇLİ KÖFTE

İÇLİ KÖFTE
500 gr kıyma dana
100 gr ince doğranmış kuru soğan
100 gr çiçek yağı
50 gr iri döğülmüş ceviz içi
50 gr çam fıstığı içi
20 gr pul biber
10 gr karabiber
Yeteri kadar tuz
YAPILIŞI
Bir tavanın içine yağı soganı çam fıstıgını katıp pembeleşenene kadar kavurun kıymayı ilave edin hepsini kavurun altını kapatın sonra tuz ceviz pul biberide ve kara biberi de ilave edip karıştırın biraz soğutun soğuyunca  ceviz büyüklüğünde yuvarlak yapın hepsinide dondurucuda dondurun
DIŞ HAMURUNUN YAPILIŞI
250 ince bulgur ılık suda ıslayın
250 gr haşlanmış patates
20 gr pul biber yeteri kadar tuz
1 ad yumurta
50 gr galeta unu
Bunların hepsini hamur kıvamına gelene kadar  yoğurun çok sert olursa biraz su ilave ederek yumuşatabilrsiniz
Bu hamuru ince oval bir şekilde köftenin dışını kaplayın yağda kızartın limon domates ve yeşillikle servis edin

NOT: hazırladığımız içi dondurmak ilk defa yapacak kişiler için en kolay yolu 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder