BAL KABAĞI TAVA BÖREĞİ
300 gr bal kabağı soyulup rendelenmiş
4 ad taze soğan ince doğranmış
2/1 maydonoz ince doğranmış
1 ad kuru soğan ince doğranmış
Biraz tuz pul biber
1kahve fincanı zeytin yağı
1 çay bardağı süt
2 ad yufka
100 gr kaşar peniri rendelenmiş
YAPILIŞI
Kuru soganı pembeleşene kadar kavurun sonra taze soğanı
ilave edip biraz daha kavurun kabagıda ilave edip suyu kaybolana kadar kavurun
kaşar tuz ve pul biberide ilava edip
kenara alın
Omlet tavasının içini yaglayıp yufkaları ucu dışarıda
kalacak şekilde açın ucunun fazlalıklarını tavanın içine katın sonra hazırlamış
olsuğunuz içi hepsinide katın diğer yufkaylada üzerini kapatın tavanın altını hafif açın biraz pembeleştimi
çevirip diyer tarafını pişirin sonra sütün yarısınıda katıp biraz daha pişirin
sütün diyeryarısınıda katıp diyer
tarafını pişirin 4 e bölün sıcak servis edin
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder