22 Mayıs 2016 Pazar

BAL KABAĞI TAVA BÖREĞİ

BAL KABAĞI TAVA BÖREĞİ
300 gr bal kabağı soyulup rendelenmiş
4 ad taze soğan ince doğranmış
2/1 maydonoz ince doğranmış
1 ad kuru soğan ince doğranmış
Biraz tuz pul biber
1kahve fincanı zeytin yağı
1 çay bardağı süt
2 ad yufka
100 gr kaşar peniri rendelenmiş
YAPILIŞI
Kuru soganı pembeleşene kadar kavurun sonra taze soğanı ilave edip biraz daha kavurun kabagıda ilave edip suyu kaybolana kadar kavurun kaşar  tuz ve pul biberide ilava edip kenara alın

Omlet tavasının içini yaglayıp yufkaları ucu dışarıda kalacak şekilde açın ucunun fazlalıklarını tavanın içine katın sonra hazırlamış olsuğunuz içi hepsinide katın diğer yufkaylada üzerini kapatın  tavanın altını hafif açın biraz pembeleştimi çevirip diyer tarafını pişirin sonra sütün yarısınıda katıp biraz daha pişirin sütün diyeryarısınıda katıp  diyer tarafını pişirin 4 e bölün sıcak servis edin 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder