22 Mayıs 2016 Pazar

DANA SUCUK

DANA SUCUK
450 gr dana gerdan küçük küçük doğranmış
450 gr dana boşluk küçük küçük doğranmış
100 gr dana iç yağı küçük küçük doğranmış
20 gr kırmızı toz biber tatlı
5 gr kırmızı toz biber acı
20 gr kimyon
20 gr tuz
25 gr soyulmuş sarımsak
5 gr karabiber
Yeteri kadar kurutulmuş ince bagırsak 1 saat suda ıslatılsın
YAPILIŞI
Hepsinide karıştırın kıyma makinasında 1 defa çekin ve iyice yoğurup 6 saat üzeri kapalı dinlendirin sucuğu 5 kg ın üzerinde yapacaksanız 1 gün dinlendirin
Sonra kıyma makinasının yardımıyla bagırsagın içine basın hava kalmamasına özen gösterin  sucukları ip ile azgını bağlayıp güneşe asın 1 gün güneşte bekledikten sonra gölgede birkaç gün kurumsını bekleyin kuruyunca dolaba alın 1 hafta sonra en uygun zamanı yemek için
nt-family: "Helvetica","sans-serif";color:#1D2129;background:white'>1 bağ dere otu ince kıyılmış

Yeteri kadar karabiber ve pul biber kuru nane
YAPILIŞI
Lor peynirini sarımsağı dere otunu baharatlarını hepsini karıştır kenara al

Hazırlanmış olan papya biberleri ikiye kes uzunlamasına  tezgahın üzerine açıp içine karıştırmış olduğunuz lor peynirini ilave edip sarma gibi sarın sonra soğan yapraklarıyla sarın tabaga sıralayın hepsi bitince üzerine biraz limon suyu ve zeytin yağı ilave edip dolapta iki saat bekletin ve servis edin afiyet olsun ZEKİ USTA

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder