DANA SUCUK
450 gr dana gerdan küçük küçük doğranmış
450 gr dana boşluk küçük küçük doğranmış
100 gr dana iç yağı küçük küçük doğranmış
20 gr kırmızı toz biber tatlı
5 gr kırmızı toz biber acı
20 gr kimyon
20 gr tuz
25 gr soyulmuş sarımsak
5 gr karabiber
Yeteri kadar kurutulmuş ince bagırsak 1 saat suda ıslatılsın
YAPILIŞI
Hepsinide karıştırın kıyma makinasında 1 defa çekin ve iyice
yoğurup 6 saat üzeri kapalı dinlendirin sucuğu 5 kg ın üzerinde yapacaksanız 1
gün dinlendirin
Sonra kıyma makinasının yardımıyla bagırsagın içine basın
hava kalmamasına özen gösterin sucukları
ip ile azgını bağlayıp güneşe asın 1 gün güneşte bekledikten sonra gölgede
birkaç gün kurumsını bekleyin kuruyunca dolaba alın 1 hafta sonra en uygun
zamanı yemek için
nt-family:
"Helvetica","sans-serif";color:#1D2129;background:white'>1 bağ dere otu ince
kıyılmış
Yeteri kadar karabiber
ve pul biber kuru nane
YAPILIŞI
Lor peynirini
sarımsağı dere otunu baharatlarını hepsini karıştır kenara al
Hazırlanmış olan papya
biberleri ikiye kes uzunlamasına
tezgahın üzerine açıp içine karıştırmış olduğunuz lor peynirini ilave
edip sarma gibi sarın sonra soğan yapraklarıyla sarın tabaga sıralayın hepsi
bitince üzerine biraz limon suyu ve zeytin yağı ilave edip dolapta iki saat
bekletin ve servis edin afiyet olsun ZEKİ USTA
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder