HÜNKAR BEĞENDİ
4 ad közlenmiş topan patlıcan
1 kğ ince küp doğranmış dana eti
1 ad iri boy ince doğranmış kuru sugan
4 diş ince doğranmış sarımsak
100 gr çiçek yağ
100 gr tereyağ
300 gr süt
2 yemek kaşığı beyaz un
1 yemek kaşığı salça
2 ad orta boy rendelenmiş domates
50 gr kaşar rende
1 demet maydonoz
YAPILIŞI
Çiçek yağı ve eti bir tencerede kavurun suyunu çekmek
üzereyken soğan ve sarımsagı ilave edip biraz daha kavurun sonra salça ve
domates rendeyi ilave edip biraz daha kavur içine az miktarda su kaynamaya bırakın pişince içine tuz karabiber
ilave edip kenara alın
Bir tencereye tereyağını koyup eritin içine unu ilave edip
kavurun sonra közlenmiş patlıcanı ilave edin biraz daha kavurun sonra sütü
ilave edip iyice karıştırın biraz tuz ve kaşarıda ilave edip ocaktan alın
Servisini patlıcan
püresini yeteri kadarını tabaga alıp üzerine eti ilave edip sıcak olarak
üzerine maydanaz sepiştirerek servis edin
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder