22 Mayıs 2016 Pazar

HÜNKAR BEĞENDİ

HÜNKAR BEĞENDİ
4 ad közlenmiş topan patlıcan
1 kğ ince küp doğranmış dana eti
1 ad iri boy ince doğranmış kuru sugan
4 diş ince doğranmış sarımsak
100 gr çiçek yağ
100 gr tereyağ
300 gr süt
2 yemek kaşığı beyaz un
1 yemek kaşığı salça
2 ad orta boy rendelenmiş domates
50 gr kaşar rende
1 demet maydonoz
YAPILIŞI
Çiçek yağı ve eti bir tencerede kavurun suyunu çekmek üzereyken soğan ve sarımsagı ilave edip biraz daha kavurun sonra salça ve domates rendeyi ilave edip biraz daha kavur içine az miktarda su  kaynamaya bırakın pişince içine tuz karabiber ilave edip kenara alın
Bir tencereye tereyağını koyup eritin içine unu ilave edip kavurun sonra közlenmiş patlıcanı ilave edin biraz daha kavurun sonra sütü ilave edip iyice karıştırın biraz tuz ve kaşarıda ilave edip ocaktan alın

Servisini  patlıcan püresini yeteri kadarını tabaga alıp üzerine eti ilave edip sıcak olarak üzerine maydanaz sepiştirerek servis edin

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder