EKMEK DOLMASI
1 ad yuvarlak bayat tava ekmeği içi oyulmuş içini ufalayıp
ayırın
300 gr dana kıyma
2 ad orta boy ince doğranmış kuru soğan
4/1 taze nane yaprağı
4/1 maydonoz yapragı
20 gr pul biber
4 diş ince doğranmış sarımsak
2 ad kabuğu soyulmuş domates ince doğranmış
1 ad çarli biber ince doğranmış
50 gr ceviz iri dövülmüş hafif kavrulmuş
50 gr çam fıstığı hafif kavrulmuş
150 gr tereyağı
Yeteri kadar tuz karabiber
YAPILIŞI
Yagı tavada eritip soğanı ilave edin kavurun sonra biberi ve
kıymayı ilave edip iyice kavurun domatesleri ilave edin biraz daha kavurun ocaktan
alıp içine ufalanmış ekmek içini maydonozu naneyi cevizi çam fıstığını ilave
edin ve tuz karabiberi ilave adip akmeğin içine tekrar doldurun
Bir tencerenin içine 3 ad çatal yada kaşık koyarak ekmeğı
üzerine koyun 1 su bardağına yakın kemik suyu dökün altına 4/1 su bardağı kemik
suyuda üzerine dökün 20 dak hafif ocakta agzı kapalı pişirin he 5 dk bir
üzerine kemik suyu ilave edin pişince 30 dk dinlendirip sıcak servis edin
üzerine kızartılmış tereyağı da dökebilirsiniz
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder