22 Mayıs 2016 Pazar

EKMEK DOLMASI

EKMEK DOLMASI
1 ad yuvarlak bayat tava ekmeği içi oyulmuş içini ufalayıp ayırın
300 gr dana kıyma
2 ad orta boy ince doğranmış kuru soğan
4/1 taze nane yaprağı
4/1 maydonoz yapragı
20 gr pul biber
4 diş ince doğranmış sarımsak
2 ad kabuğu soyulmuş domates ince doğranmış
1 ad çarli biber ince doğranmış
50 gr ceviz iri dövülmüş hafif kavrulmuş
50 gr çam fıstığı hafif kavrulmuş
150 gr tereyağı
Yeteri kadar tuz karabiber
YAPILIŞI
Yagı tavada eritip soğanı ilave edin kavurun sonra biberi ve kıymayı ilave edip iyice kavurun domatesleri ilave edin biraz daha kavurun ocaktan alıp içine ufalanmış ekmek içini maydonozu naneyi cevizi çam fıstığını ilave edin ve tuz karabiberi ilave adip akmeğin içine tekrar doldurun

Bir tencerenin içine 3 ad çatal yada kaşık koyarak ekmeğı üzerine koyun 1 su bardağına yakın kemik suyu dökün altına 4/1 su bardağı kemik suyuda üzerine dökün 20 dak hafif ocakta agzı kapalı pişirin he 5 dk bir üzerine kemik suyu ilave edin pişince 30 dk dinlendirip sıcak servis edin üzerine kızartılmış tereyağı da dökebilirsiniz

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder